Kvalitatīvas un energoefektīvas ventilācijas nozīme

Dzīvojamās telpās, kurās nav nodrošināta atbilstoša ventilācija, bieži sastopama problēma ir pārāk sauss vai mitrs gaiss, kondensāts, pelējums, sēnīte uz sienām un logiem, kā arī gaiss ar samazinātu skābekļa daudzumu*. Parasti šīs problēmas cenšamies novērst atverot logus un vēdinot telpas. Risinājums it kā vienkāršs, ierasts un labs, bet tādējādi siltums, par kuru jau tā dārgi maksājam, tiek palaists “vējā”. Papildu tam, ja dzīvojam pilsētā, caur atvērtu logu telpā ieplūst putekļi un trokšņi, kā arī rodas caurvējš. Ja atstājam logus vaļā bez uzraudzības, tad paaugstinās “nelūgto” ciemiņu risks. 

Kādi ir risinājumi, ja nav iespējas vai vēlēšanās uzstādīt centralizētu (vienotu) telpu ventilācijas sistēmu, kas bieži nav izdarāms bez pamatīgas pārbūves un investīcijām? Ir risinājums, kas neprasa centralizētu gaisa vadu izvilkšanu, interjera maiņu un lielas investīcijas. Tas ir decentralizēts gaisa apmaiņas ventilators TwinFresh ar rekuperācijas (siltuma atgūšanas) funkciju. 

Viss ir vienkārši – sienā veicam urbumu, ievietojam ventilatoru un iespraužam rozetē vadu. TwinFresh 24h diennaktī strādā pavisam klusu un ar niecīgu elektrības patēriņu nodrošina gaisa apmaiņu un filtrāciju. Papildu tam var ietaupīt nozīmīgu naudas daudzumu par siltuma izdevumiem, gūstot neatsveramu apziņu, ka samazinot savas CO2 pēdas nospiedumu, padarām apkārtējo vidi zaļāku. TwinFresh ir inteliģents risinājums, kas aprīkots ar dažādām noderīgām funkcijām, kuras var vadīt arī no pults – mitruma līmeņa uzturēšanu, ātro telpas vēdināšanu, 24h patstāvīgo vēdināšanu, kluso nakts režīmu, kas ieslēdzas automātiski no apgaismojuma samazināšanās līmeņa un, protams, siltuma atguves režīmu. 
 
Gaisa kvalitātei, kuru mēs elpojam, ir milzīga nozīme, tāpēc aizvien vairāk cilvēku izvēlas TwinFresh.
*Gaisa relatīvajam mitrumam jābūt no 40-60% (jeb 15-17 mmHg) pie gaisa temperatūras 18-20ºС. Palielinoties gaisa temperatūrai, noteikti jāpalielinās arī relatīvajam gaisa mitrumam. Pārāk sauss gaiss izraisa ādas, gļotādas un acu sausumu, kas savukārt mazina pretbakteriālo iedarbību. Pārāk mitrs gaiss var izraisīt un saasināt arī mentālās veselības problēmas, kā arī alerģiskas slimības, elpošanas ceļu kairinājumu, infekcijas un toksikoloģiskās iedarbības efektus.
Pētījumi par ogļskābo gāzi CO2 liecina, ka tās koncentrācijas līmenis gaisā siltinātās, bet bez atbilstošas ventilācijas aprīkotās ēkās, ir paaugstināts līdz pat 5 reizēm virs normas (300-400 ppm), izraisot nozīmīgu garīgo un fizisko spēju pasliktināšanos. LR normatīvie akti nosaka, ka minimālā gaisa apmaiņa 1 cilvēkam ir 15 m3/h.